Harju Elektri juht: midagi katastroofilist Leedus ei ole

Leedu müügiprojektide tulu oli nihkes ja midagi katastroofilist seal ei toimu, kommenteeris Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe ettevõtte esimese kvartali tulemusi.

Kontserni esimese kvartali konsolideeritud müügitulu oli 9,7 miljonit eurot ehk 15% vähem kui mullu samal ajal. Müügimahu langusele avaldas ettevõtte teatel enim mõju Leedu segment, mille müügitulu vähenes poole võrra, peamiselt projektidest saadava müügitulu kahanemisest.

"Äritegevuse käivitumine on tõepoolest tavapärasest aeglasem olnud. Nagu meie börsiteateski on välja toodud, siis kõige rohkem mõjutasid tulemusi meie Leedu firma müüginumbrid oma põhilistele partneritele," tõdes Allikmäe.

Allikmäe sõnul oli müügiprojektidest saadav tulu lihtsalt nihkes ja midagi katastroofilist ta antud olukorras ei näe.

Erinevalt Rootsi tütarettevõtte tegevuse peatamisest tänavu veebruaris, Leedus midagi kiireloomulist juhi sõnul ette ei võeta. "Kuna tellimused ja kliendid on seal olemas, siis esialgu lihtsalt vaatame, kuidas asi areneb," sõnas Allikmäe.

Enam kui 80% müügitulust saadi elektriseadmete müügist, mis vähenes aastaga 16,5%, mis on ka ettevõtte teatel peamine müügitulu vähenemise põhjus. 64% kontserni toodetest ja teenustest realiseeriti Eestist väljapool ning 81% müügituludest saadi kontserni ettevõtete koduturgudelt ehk Eestist, Soomest ja Leedust.

Kontserni esimese kvartali ärikasum oli 56 000 eurot, võrreldes 188 000 euroga aasta eest. Ärikasum enne kulumit oli 441 000 eurot, mis on 114 000 eurot vähem kui mullu samal ajal.

 

 

Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara