Autor: Harry Tuul • 24. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia dividendipanus kahekordistus

Kui mullu maksis Eesti Energia riigieelarvesse 55 miljonit eurot dividende, siis tänavu 113,6 miljonit.

Valitsus otsustas täna, et võtab enda osalusega ettevõtetest kokku 172,1 miljonit eurot dividende, mida on 73,5 miljoni euro võrra rohkem kui eelmisel aastal. Seejuures lõviosa dividendidest tuleb peamiselt kolmelt firmalt.

Lisaks Eesti Energiale ka Tallinna Sadamalt, kelle dividendimakse kasvab 2/3 võrra mulluselt 25,6 miljonilt eurolt 42 miljonile eurole tänavu ning AS Eesti Loto maksab dividende 6,3 miljonit eurot võrreldes 4,9 miljoni euroga eelmisel aastal.

Väiksemas mahus maksavad riigieelarvesse dividende veel Lennuliiklusteeninduse AS, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Loots, AS EVR Cargo, AS Eesti Post, AS Eesti Teed, AS Teede Tehnokeskus, OÜ Keskkonnauuringute Keskus.

Kokku laekub dividende 11 äriühingult. Riigil on osalus 32 äriühingus, millest 27-s on riik ainuomanik või otsustusõigusega. Äriühinguid on seitsme ministeeriumi valitsemisalas ning ühe äriühingu osaluse valitseja on Riigimetsa Majandamise Keskus. Kõige rohkem, 18 äriühingut on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077