Autor: Raigo Neudorf • 7. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toyota asendab oma tehastes roboteid inimestega

Maailma suurim autotootja Toyota plaanib parandada oma tootlikkust üllatava sammuga – selle asemel, et asendada tehastes inimesi robotitega, talitab Jaapani ettevõte hoopis vastupidi, vahendab Taloussanomat.fi.

Bloombergi andmetel võtavad inimesed robotitelt tööülesandeid üle mitmetes Toyota tehastes ning sellised muutused on osa autotootja laiemast arenguplaanist. Nimelt loodab ettevõte, et masinatelt kohustusi üle võtvad töötajad arendavad sel moel uusi oskusi ja ideid, kuidas autotootmise protsesse veelgi tõhusamaks muuta.

Toyota esindaja Mitsuru Kawai hinnangul peab ettevõte olema nutikas ja naasma põhitõdede juurde. Sinna hulka kuulub ka inimeste käsitööle panustamine ja nende oskuste parandamine.Kawai märkis, et kui ta ise oli Toyotas alles algaja, kutsuti ettevõte kogenumaid meistreid jumalateks, kuna viimased said kõigega hakkama.Toyotast mitmeid raamatuid kirjutanud Jeff Likerini hinnangul käsitlebki ettevõte oma töötajaid käsitöölistena, kes oma oskusi pidevalt paremaks lihvivad.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077