Autor: Raigo Neudorf • 2. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev ja Põltsamaa Felix võtavad kasutusele 51 hübriidautot

AS Amserv Auto annab Eesti toidutootjatele AS Kalev ja AS Põltsamaa Felix üle uue, vaid hübriidautodest koosneva autopargi. 

Tegemist on Baltikumi suurima hübriiditehinguga, mille käigus Kalev ja Põltsamaa Felix vahetavad senised autod välja keskkonnasõbralike hübriidautode vastu. Kokku ostavad ettevõtted 51 uut Toyota Yarise ning Aurise hübriidautot, millest 40  jääb Kalevi ning 11 Põltsamaa Felixi käsutusse.

Kalevi ja Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Kaido Kaare ütles, et hübriidide valimise kasuks rääkis märgatav kokkuhoid kütusekuludelt, hooliv suhtumine ümbritsevasse keskkonda ja oma töötajatesse.“Otsus on pragmaatiline selles mõttes, et meie uue hübriidse autopargi kütusekulu on 20% varasemast väiksem ning kui lisame, et meie 51 uut autot paiskavad järgmise kolme aasta jooksul keskkonda ligi 262 tonni vähem CO2-te*, on tegemist igati põhjendatud valikuga,” kommenteeris Kaido Kaare otsust.Ta lisas, et otsuse tegemisel ei olnud vähem tähtis ka autosid kasutavate töötajate turvalisus – uute hübriidautode turva- ja mugavusvarustuse tase on senisest oluliselt parem. „Loodetavasti näitab Baltikumi suurim hübriiditehing eeskuju ka teistele ettevõtjatele, kes pole varem hübriidide ostmist tõsisemalt kaalunud,“ sõnas Kaare.Alar Metsson Toyota Balticust tunnustas ettevõtteid keskkonnateadliku valiku osas ning lisas, et paari viimase aasta hübriidsõidukite müük näitab kindlat kasvutrendi nii Euroopas kui ka Eestis.“Eelmisel aastal osteti Eestis 2012. aastaga võrreldes Toyota hübriide 32% rohkem. Enimmüüdud mudel on Toyota Prius, mida on Eesti teedel juba üle 200,” ütles Metsson.Ta lisas, et Toyota Priuse kõrval on üha rohkem populaarsust kogumas Aurise hübriid, mida on nelja aastaga ostetud ligi 150 mudelit ning märkimist väärib ka see, et  2013. aastal oli iga viies müüdud Toyota Yaris hübriid.Amserv Auto juhatuse liige Margus Nõmmik ütles, et tihti kipuvad suured ettevõtted vaatama ainult auto hinda, kuid unustavad muu sinna juurde kuuluva, sealhulgas ka igakuised kulutused.“Kalkuleerisime Kalevi ja Põltsamaa Felixiga koos läbi üle 40 erineva Toyota mudeli makse ning jõudsime lõpuks valikuga hübriidideni.  Valitud mudeliteks said Toyota uued Yaris hübriidid ning kahe erineva varustustasemega Auris Touring Sports hübriidid,” täpsustas Nõmmik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077