Autor: Raigo Neudorf • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotülikonna tootja hullutas investoreid

Jaapani ettevõte Cyberdyne Inc, mis on välja töötanud inimesele lisajõudu andva „robotülikonna“, hullutas sel nädalal oma börsile minekuga investoreid, vahendab IndustryWeek.com.

Cyberdyne Inc on aastaid arendanud robotseadet HAL (Hybrid Assistive Limb), mille eesmärk on muuta selle kandja tugevamaks, mobiilsemaks ja efektiivsemaks.

Nii võimaldab HAL muuta puudega või liikumisvõimetu kasutaja liikuvaks ja iseseisvaks, tööstuslikule kasutajale annab seade aga lisajõudu näiteks erinevate raskuste tõstmisel.Sel nädalal tegi Cyberdyne Inc Tokyo börsil oma börsidebüüdi, mis osutus ettevõtte jaoks vägagi edukaks. Tokyo börsi sulgemise ajaks oli ettevõtte aktsia kallinenud 159%. Tegu oli Jaapani ühe edukaima IPOga sel aastal.IndustryWeek leiab selle loo valguses, et Cyberdyne’i edu saadab väga tugeva sõnumi nii tööstussektorile kui kogu maailmale: robotite võidukäik on alanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077