Autor: Raigo Neudorf • 26. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolme saeveski toodang hakkab kandma Nordwoodi kaubamärki

AS Viiratsi Saeveski, AS Aegviidu Puit ning AS Viru-Nigula Saeveski toodang kannab nüüdsest ühtset kaubamärki Nordwood.

Põhjatähe kujutisega logo, mida kolme saeveski toodangu markeerimisel kasutatakse, tähistab kvaliteetsest kodumaisest okaspuidust valmistatud saematerjali.

AS Viiratsi Saeveski, AS Aegviidu Puit ja AS Viru-Nigula Saeveski põhitoodang on laias sortimendis saematerjal, mida kasutatakse nii ehituses kui ka järeltöötluses erinevates puidutööstusettevõtetes.

Kolme saeveski toodangumaht oli 2013. aastal ühtekokku 187 000 m3 saematerjali, mis moodustab kogu Eesti saeveskite lõikes ligi 15-protsendilise turuosa. Nordwoodi kaubamärgi all turustatav saematerjal ning sellest valmistatud tooted on hinnatud paljudes välisriikides ja Eestis.

Järeltöötlejad väärindavad omakorda saematerjali edasi höövelmaterjaliks, mööblikomponentideks ja mööbliks, liimpuittaladeks, aia- ja elumajadeks ning paljudeks muudeks toodeteks.

Tänu kodumaise puidu kasutamisele ja selle väärindamisele Eesti puidutöötlejate poolt jääb kogu saadud tulu palkade ja maksudena Eestisse. Pikaajalise puidutöötlemise kogemusega ning kaasaaegse sisseseadega kolm saeveskit kindlustavad täna väärika ja stabiilse töö 134 inimesele.

Puidupõhised tooted on jätkuvalt Eesti väliskaubandusbilansi kõige olulisemad tasakaalustajad.

Sae- ja höövelmaterjalide osatähtsus ekspordis on omakorda suurim, moodustades 16,6%.

Saeveskite emaettevõtted on juba üle 20 aasta edukalt puidutööstusgruppidena tegutsenud Rait AS ja Lemeks AS. Nendes Eesti kapitalil põhinevates ettevõtetes saab tööd ligi 800 inimest. Kontsernide ettevõtted on suunatud ekspordile ning tegutsevad erinevatel turgudel Euroopas, Aasias, Venemaal, Austraalias.

Puidutööstusgruppide tuntumateks kaubamärkideks on Raitwood, Parkwood, Palmako, Imprest, Pinest, AP Mets, Lemeks ning nüüd ka Nordwood.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077