Indrek Kald • 7 veebruar 2014
Jaga lugu:

Eesti Energia Õlitööstus tõstab palka 5%

Eesti Energia Õlitööstus allkirjastas ametiühinguga uue kollektiivlepingu, millega tõuseb töötajate põhipalk keskmiselt 5%. 

Samuti lepiti kokku tootmistulemustest lähtuva preemiasüsteemi põhimõtteis.

"Õlitööstuses töötab 337 inimest ja neist enamikul koosneb palk kahest osast – põhipalgast ja igakuisest tulemustasust, mille suurus sõltub toodangu mahtudest. Ettevõtte suurenev efektiivsus ja tootlikkus annavad võimaluse tõsta töötajate töötasu võrreldes 2012. aastaga kuni 12% võrra," selgitas õlitööstuse juht Igor Kond pressiteates.

Läbirääkimistel juhinduti tema sõnul eesmärgist tõsta töötajate sissetulekut, hoides samal ajal ettevõtte püsikulud 2012. aasta tasemel.

"Leping katab lähiajaks prognoositud tarbijahinnaindeksi tõusu, mis on olnud meie põhieesmärk kompromissi otsinguil. Märkida tuleb, et oleme tarbijahinnaindeksi tõusust lähtunud ka eelmiste kollektiivlepingute sõlmimisel," ütles Narva Energia Ametiühingu juht Vladimir Aleksejev.

"Äsja sõlmitud kokkulepe on tiheda koostöö ja vastastikuste kompromisside tulemus. Võin öelda, et see on hea kollektiivleping, mis on koostatud ettevõtte eripärast lähtudes," lisas ta ettevõtte pressiteates.

Õlitööstuse remonditeenistuse põlevkivitöötlemisseadmete lukksepana töötava Narva Energia Ametiühingu usaldusisiku Valeriy Gladkovi sõnul korvavad saavutatud kokkulepped töötasu osas tootmisplaani saavutamise korral kindlalt tarbijahindade tõusu lähima kahe aasta jooksul.

Juhtkonna poolt eelnevalt vastu võetud otsuse alusel laieneb kollektiivleping kõikidele õlitööstuse töötajaile, sõltumata nende kuulumisest ametiühingusse. "Hindame stabiilset töökeskkonda ja töötasustamissüsteemi ning suur osa sellest sõltub iga töötaja panusest," ütles õlitööstuse personalijuht Olga Zaitseva.

Tema sõnul väärivad mainimist ka sotsiaaltagatised, milles on  kokku lepitud: toetus koolis õppivate laste vanematele, toetus lapse sünni puhul, lastelaagrite maksumuse hüvitamine, ergutused tööjuubelite puhul ja teised hüved.

Läbirääkimiste käigus puudutati ka teisi ettevõtte tegevusega seotud küsimusi, sealhulgas hindas ametiühing kõrgelt investeeringuid ettevõtte arengusse, mis otseselt töötajaid mõjutavad, näiteks uued tööruumid, tööriistad ja töötingimused.

Uus kollektiivleping kehtib kaks aastat, tänavu 1. jaanuarist järgmise aasta lõpuni.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077rain.jyristo@aripaev.ee