Autor: Ave Lepik • 4. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahistatud tootmisjuhid võtsid altkäemaksu seadmete tellimise hangetes

Prokuratuur ei avalikusta veel, milliste hangete eest altkäemaksu võtmises Eesti Energia tehnoloogiatööstuse endist tootmisjuhti Ago Jakobsoni ja endist tootmsidirektorit Aleksei Andrejevit kahtlustatakse. Altkäemaksu väidetav summa on paarkümmend tuhat eurot.

"Nad võtsid altkäemaksu seoses Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse (EETT) hangetega, mis puudutavad teatud seadmete tellimisi," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross ERRi raadiouudistele.

Gross ei öelnud, kas need hanked olid seotud Eesti Energia kahe suurprojekti - Enefiti õlitehase ja Aluvere elektrijaamaga, sest prokuröri sõnul on uurimine nii algusjärgus, et hanke täpsemaid asjaolusid ei avalikustata. Ta täpsustas, et altkäemaksu summa oli paarikümne tuhande euro suurune, vahendas ERRi uudisteportaal.

Reedel pidasid kaitsepolitseinikud Jõhvis kinni Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse (EETT) tootmisdirektori ja tootmisjuhi, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Prokuröri taotlusel võttis Viru maakohus mõlemad mehed, Ago Jakobsoni ja Aleksei Andrejevi laupäeval vahi alla.

Kahtlustuse kohaselt võtsid 59-aastane Ago Jakobson ja 43-aastane Aleksei Andrejev oma ametipositsiooni ära kasutades koos ja korduvalt altkäemaksu selle eest, et nad aitasid altkäemaksu lubanud ja andnud isikutega seotud ettevõtetel võita EETT korraldatud hankeid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077