Autor: Raigo Neudorf • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Janek Kalvi: Liviko vajab uut tootmist lähikümnendil

AS Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul vajab ettevõte uusi tootmispindu ilmselt lähema kümnendi jooksul.

Kalvi sõnul on Livikol uue tehase tarbeks juba plats Tallinnas Betooni tänaval olemas ja isegi detailplaneering valmis. Samas pole ettevõtte tootmismahud veel sellisel tasemel, et peaks uue tehase rajamise käsile võtma.

„Täna on meie aastane tootmismaht 12-13 miljonit liitrit. Uuele pinnale peaksime kolima siis, kui meie maht kerkib 17 miljoni liitrini,“ märkis Kalvi.Tema sõnul sõltub uue tootmise ehitamine sellest, kuidas läheb Livikol eksportturgudel.2013. aastal ulatus AS Liviko müügitulu 140 miljoni euroni, millest eksport andis 30%. Ettevõte ekspordib hetkel 32 välisturule.31. jaanuaril toimus Livikos selle aasta esimene Tööstuse klubi "AS Liviko tootearenduse ja ekspordi meistriklass", kus ettevõtte juhid jagasid alkoholitootja kogemusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077