Autor: Raigo Neudorf • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

India võimud ähvardavad lammutada Coca-Cola tehase

Põhja-India ametivõimud ähvardavad lammutada „illegaalse“ Coca-Cola villimistehase, vahendab IndustryWeek.com.

Kohalik maksuamet tellis möödunud kuul Coca-Cola Varanasi tehase lammutamise, kuna väidetavalt on tehas rajatud kohaliku külanõukogu maadele ning on seetõttu „illegaalne“.

Varanasi villimistehas on üks 58-st Coca-Cola Indias asuvast tootmisüksusest. Kõnealune tehas on olnud aastaid kohalike demonstrantide protestiallikaks ja tehast süüdistatakse liigses põhjavee kasutamises ning põhjavee ja pinnase saastamises.Kohalike ametivõimude esindaja sõnul kehtestatakse tehase lammutamisega seotud korraldused lähipäevil.Coca-Cola esindaja sõnul on ettevõttel olemas aga kõik vajalikud dokumendid, mis tõestavad tehasealuse maa omandiõigust.  Samuti on ettevõte ametivõimude korralduse edasi kaevanud.Läinud suvel teatas Coca-Cola, et plaanib aastaks 2020 Indiasse investeerida 5 miljardit dollarit. Vahemikus 1993-2011 investeeris ettevõte India turule ca 2 miljardit dollarit.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077