Autor: Rainer Saad • 22. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautaruukki vahetab omanikku

Rootsi terasetootja SSAB ostab 10,1 miljardi krooni (1,18 miljardi euroga) Soome rivaali Rautaruukki, et vähendada kulusid ning parandada konkurentsivõimet.

Ühisettevõtte peakorter saab asuma Stockholmis ning ühinemisega loodab SSAB kolme aastaga hoida kokku 1,4 miljardit krooni (160 mln eurot). Ühisettevõte koondab kolme aastaga ka 5% oma tööjõust ehk 17 400 töötajat.

Helsingi börsil tõusis Rautaruukki aktsia 34%, SSAB aktsia Stockholmi börsil 14%.

Eelmise aasta esimese üheksa kuuga sai SSAB 91 miljonit eurot kahjumit. Aasta varem oli ettevõtte kasum 27,5 miljonit eurot. Käive langes sama ajaga 15 protsenti 2,95 miljardi euroni.

„Me peame ühinemist strateegiliselt loogiliseks,“ ütles Inderes Oy analüütik Antti Viljakainen. „Mõlemal ettevõttel on olnud raskusi kasumlikkusega ja me ei usu, et ühinemine parandaks terasetöötuse ületootmise probleemi.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077