Autor: Raigo Neudorf • 10. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urmas Jõgeva: saadame Hiinasse 6 merekonteinerit Värskat kuus

AS Värska Vesi teatas eile, et avas oma välisesinduse Hiinas. Järgneb lühiintervjuu ettevõtte juhi Urmas Jõgevaga.

Miks otsustasite oma välisesinduse avada just Hiinas?

Meie partner Hiinas importis varem mineraalvett. Kohtusime Hiinas messil aastal 2010. Seejärel saatsime näidised. Mineraalvesi Värska Originaal ning Värska Joogivesi meeldisid neile. Huvi oli mõlemapoolne. Hiina turg on suur ja kasvav. Kui palju aega ja raha te uue esinduse avamisse investeerisite?

Esimesed sammud tegime 2,5 aastat tagasi. Investeeringu suurust ei oska hetkel täpselt öelda. Kui suurt ekspordi kasvu sel aastal prognoosite?

Meie eksport väljapoole Euroopa Liidu riike on väike. Oleme prognoosinud kogu ekspordi mahtu suurendada 25%-ni. Kui suured tootekogused 2014. aastal Eestist Hiinasse liiguvad?

Oleme saatnud esimesed neli merekonteinerit teele. Nüüd sõltub palju sellest, kuidas kaup lõpptarbija poolt vastu võetakse. Läbi ajaloo pole Aasia olnud suur mineraalvee tarbija, kuid trend on muutumas. Esialgu plaanime müüa kuus merekonteinerit kuus, kuid vajadusel oleme valmis suuremaid koguseid tarnima. Kui tihe on konkurents mineraalvee segmendis Hiinas turul ning mida peate oma konkurentsieeliseks?

Konkurents on täiesti olemas. Müüakse kohalikke pudeldatud tooteid, mis on imporditavatest vetest odavamad. Nende toodete kvaliteet ei ole kõige parem. Hiinas müügil olevad importveed on kallid ning isegi kallimad kui Euroopas. Hiinas müüakse pea kõiki maailmas tuntuid kaubamärke. Meie partneril ning ettevõtte juhil on suur karastusjookide müügi kogemus. Meie konkurentsieelis on soodsam ning kvaliteetsem toode. Mõlemal pool on  huvi projekti vastu ning meie meeskonnas on kohalikud oma ala spetsialistid, kes tunnevad turgu. Kas plaanite tulevikus avada  teisigi välisesindusi?

Hetkel selliseid plaane ei ole. Kuidas hiinlastele Värska Vesi toodang maitseb?

Oleme teinud kohapeal degusteerimisi ning tagasiside on alati olnud positiivne. Hiinlased külastasid meid oma delegatsiooniga eelmisel aastal. Neile meeldis meie kaunis loodus ning Värska Vesi AS tootmine jättis neile väga positiivse mulje.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077