Autor: Rainer Saad • 16. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida lubab Skano uus juht?

Skano Groupi uueks juhatuse esimeheks sai pärast Andres Kivistiku lahkumispalve esitamist ettevõtte finantsjuht Martin Kalle. Kas uus juht plaanib teha midagi teistmoodi ning millised on eesmärgid lähiaastateks?

Kas kavatsete teha Andres Kivistikust midagi teistmoodi?Skano Groupi põhitegevusteks on ja jääb ka edaspidi puitkiudplaadi ja sellele baseeruvate keskkonnasõbralike ehitusmaterjalide tootmine ning elukondliku mööbli tootmine ja sisustuskaupade jaemüük. Skano Groupi ettevõtted ekspordivad ca 90% oma toodangust ning selles osas midagi ei muutu.

Mis on Teie põhieesmärk juhina?Minu eesmärk on parandada ettevõtte majandustulemusi nii läbi efektiivsuse kui ka müügikasvu. Müügikasvu otsime eelkõige uute turgude arvelt ning tugevdame kindlasti enda toodete konkurentsivõimet olemasolevatel müügiturgudel.

Kuhu loodate Skanoga lähiaastatel jõuda?Olla eestimaise tootmise üks edulugudest.

Ostsite septembris Skano aktsiaid. Kas kavatsete veel aktsiaid juurde osta?Ei välista.

Mida peate praegu suurimateks ohumärkideks Skanole?Üldist majandusolukorda meie põhiturgudel Soomes ja Venemaal.

Skano aktsia hind on Tallinna börsil poole aasta lõikes 5,5% plussis, kuid aasta algusest on aktsia 6,5% miinuses, sulgudes reedel 1,16 eurol.

III kvartalis ületas Skano käive esmakordselt ettevõtte ajaloos 5 miljonit eurot. Lisaks juhatuse esimehe kohustustele täidab Kalle ka finantsjuhi kohustusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077