Autor: Raigo Neudorf • 11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektriautode renditeenus kogub populaarsust

Alates 1. jaanuarist täismahus käivituv ELMO renditeenus muudab elektriautode proovimise senisest veelgi mugavamaks ning soodsamaks.

Lisatud on mitmeid uusi rendipunkte ning väikeauto Mitsubishi i-MiEV rentimise esimene tund hakkab uuest aastast maksma senise kuue euro asemel poole vähem ehk kolm eurot.

Tänavu juulikuus alustas KredEx Tallinnas ja Tartus ELMO Rendi prooviperioodiga. Elektriautode kasutamist propageerivat teenust on viie kuuga kasutatud enam kui 1500 korral ning rendiautodega on läbitud kokku enam kui 250 000 kilomeetrit.

Prooviperioodi vältel on suurendatud rendipunktide hulka, kust autosid rentida saab ning samuti on kogutud kasutajatelt tagasisidet, kuidas teenust veel paremaks muuta.

„Inimeste huvi elektriauto proovimise vastu on suur ning teenuse kasutamise aktiivsus on järjest kasvanud. Suvekuudel ja sügise alguses oli mitmel korral hetki, kus kõik autod olid klientide poolt kasutuses ning soovijad pidid kodulehel jälgima, millal järjekordne auto vabaneb. Enamasti renditakse elektriauto paariks tunniks või siis juba pikemaks perioodiks, näiteks terveks päevaks. Samuti on levinud auto rentimine terveks nädalavahetuseks,“ ütles elektromobiilsuse programmi spetsialist Heikki Parve.

ELMO rendiauto ühe kasutuskorra keskmine läbisõit on seni olnud 157 kilomeetrit. Rekordi tegi kasutaja, kes läbis autoga kokku 1883 kilomeetrit. ELMO Rendi keskmise kasutaja vanus on 33 eluaastat ning enamasti pakub teenus huvi meestele.

ELMO Rendi esimene tund alaneb alates 1. jaanuarist Mitsubishi i-MiEV rentimisel kolmele eurole ning Nissan Leafi rentimisel jääb see praegugi kehtivale kuuele eurole. Iga järgmine renditund maksab sõltumata automargist kolm eurot. Maksimumtasu 24-tunnise rendisessiooni eest on 30 eurot ning 24 tunni täitumisel alustatakse uuesti esimese renditunni tasuga.

ELMO Rendi kasutamiseks tuleb allkirjastada leping veebiaadressil www.elmo.ee. Pärast lepingu sõlmimist toimub kõik mobiiltelefoni vahendusel – kaardilt leiab lähima vaba sõiduki ning mobiiltelefoniga, mis on ühtlasi ka auto võtmeks, saab alustada auto rentimist ning avada ja sulgeda uksi.

ELMO Rendi rendipunktid asuvad Tallinnas Viru Keskuses, bussijaamas, Väike-Rannavärava parklas, Tammsaare Ärikeskuses, Mustamäe Tehnopoli ja Haabersti Rimi juures. Tartus paikneb rendipunkt bussijaama vahetus läheduses Teaduskeskuse AHHAA kõrval.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077