Autor: Ave Lepik • 2. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizon Tselluloos ja Paberi AS sai uue tegevjuhi

Kehras tegutseva jõupaberivabriku Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi (Horizon) uueks juhatuse esimeheks ning tegevjuhiks sai  kogenud tööstusjuht Bashyam Krishnan, teatas ettevõte.

Keemiainseneri kraadiga Krishnanil on 29-aastane töökogemus, millest 21 aastat Indias. Alates 2005. aastast täitis Krishnan juhtimis- ja arendusülesandeid Tais ja Egiptuses, olles 40 miljardi USA dollarilise aastakäibega India suurettevõtte Aditya Birla Group teenistuses. Krishnanil on suur kogemus keemia- ja kiutööstuse tootmis-, projektijuhtimise ja üldjuhtimise küsimustes.

Ettevõtte juhatuses jätkavad senised liikmed Aime-Kersti Kelder ja Roman Bukatšjov.

Horizoni omanikfirma Tolaram Group Eesti juhi Sonny Aswani sõnul on ettevõtte lähiaastate eesmärk konkurentsivõime tõstmine, mida tehakse mahukate investeeringute abil.

Ettevõtte 55 miljoni eurose investeeringute programmi osana käivitas Horizon eelmisel aastal uue tselluloosikeeduliini ning selle aasta lõpul avatakse uus lubjaahi, mis võimaldab ettevõttel ümber töödelda ligi 90 protsenti tootmises kasutatavast lubjast. Vastavalt lepingule hangib ettevõte kaasaegse laastuvalmistamise liini, mille tarnib globaalne tehnoloogiaettevõte Andritz Group; liin käivitub tuleva aasta keskel.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti ainus jõupaberi tootja. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on olulisel määral kaasajastanud tehase sisseseadet; viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 90 miljonit eurot, millest ligi 40 miljonit eurot on suunatud investeeringutesse heitmete vähendamiseks. Alates 1995. aastast, mil paberivabriku omandas Tolaram Group on ettevõte märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse. Ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1938, mil praegusel Horizoni alal ja hoonetes alustas tööd Kehra paberivabrik.

Ettevõtte üheksa kuu konsolideerimata käive ulatus 38,4 miljoni euroni ning ärikasum 4,7 miljoni euroni. 2012. aasta sama perioodi näitajad olid vastavalt 39,2 ning 4,6 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077