Autor: Ain Alvela • 22. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhan Parts: Erilist tähelepanu vajavad puit ja põlevkivi

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles täna toimuval Äripäeva Tööstusettevõtete Äriplaan 2014 konverentsil, et klassikalise tööstussektori panus SKP-sse on meil muu maailmaga võrreldes piisav ja ka muud proportsioonid on päris head.

„Ma usun, et kõikidel meie tootmissektoritel on elujõud olemas ja ükski neist kusagile ei kao,“ sõnas Parts. „Küll aga peab paranema nende investeerimis- ja ekspordivõimekus. Samuti peame panustama inseneriharidusele. Et huvi insenerikutse omandamise vastu suureneks, peab järele tulema ka nende erialade palgatase ettevõtetes.“

Parts on seda meelt, et kaks spetsiifilist sektorit – puit ja põlevkivi – on valdkonnad, mille osas riik peaks võtma kindlad seisukohad, et see ressurss saaks senisest paremini kasutatud.

„Kuidas seda teha, peab veel natuke settima, aga see on vajadus,“ rääkis minister. „Pean tunnistama, et ministeeriumil puuduvad praegu konkreetsed hoovad seda ressursikasutust kuidagi suunata. Samas me näeme, et see võiks olla efektiivsem.“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077