Autor: Raigo Neudorf • 6. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaak Urm: vihm ja tuul langetavad elektri hinda

Ettevõtted ei tohiks 2014. aasta elektrilepingute sõlmimisega kiirustada, sest oktoobri jooksul on elektri hind kukkunud 6,4% ning trend on langev, hindab Elektrimüügi ASi juhatuse liige ja tegevjuht Jaak Urm.

„Eelmisel nädalal Euroopat räsinud torm tegi küll palju materiaalset kahju, aga 2014. aastale mõeldes langetas see äriettevõtetele elektrihinda,“ märkis Urm.

„Suured sajuhood kasvatasid hoogsalt Norra  hüdroreservide taset, mis mõjutab otseselt äriettevõtteid, kes tarbivad ühetariifse fikseeritud hinnaga voolu. Elektriturul kehtivad samad ärireeglid, mis teisteski ärivaldkondades ning pealesuruva müügijutuga elektrit pakkuva müügimehe huvi on lukustada tehing võimalikult ruttu, põhjendamata oma kliendile elektrituru omapära - millal on mõistlik fikseeritud pikaajalisi lepinguid sõlmida,“ selgitas Urm.

 Elektrimüügi AS soovitab äriettevõtetel, kel on huvi vabast elektriturust viimast võtta, süveneda natukene elektrituru trendidesse ning alles seejärel võtta parim pakkumine.„On aeg, et elektrimüüjad selgitavad telgitaguseid nii, nagu need on,“ lisas Urm.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077