Autor: Ave Lepik • 18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: lõunanaabrid solgivad elektriturgu

Eesti Energia ähvardab Läti ja Leedu elektriturult lahkuda, kui lõunanaabrid ei hakka täitma börsil kauplemise reegleid.

Ka Eleringi juht Taavi Veskimägi ütles Postimehele, et kui börs tööle ei hakka, siis Eesti loobub ühisest turust lõunanaabritega. Samuti leiavad Eestis tegutsevad elektrimüüjad, et Latv­energo kasutab siingi ebaausaid võtteid.

Postimees avab ka skeemi: Läti ja Balti riikide suurim elektrikaupleja Latvenergo ei tee Läti elektribörsile pakkumisi, müües suurema osa toodetud elektrist otse tarbijatele. Firmat toetavad seejuures Läti poliitikud, kes on kodutarbijate börsile saatmist korduvalt edasi lükanud. Samal ajal tarnib Latvenergo elektrit otselepingutega Eestisse. Ettevõttel on siin tütarfirma, mis kasvatab soodsa hinnaga energiavoo toel väga jõudsalt turuosa.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077