Autor: Raigo Neudorf • 2. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra müüduimaks sõidukiks kerkis elektriauto

Norra müüduimaks automargiks polnud septembris VW Golf või Toyota Auris, vaid elektriauto Tesla Model S, vahendab Kauppalehti.fi.

Norra uudisteagentuuri TT andmetel müüdi septembris Norra turul kokku 616 Teslat, mis andis automargile 5,1% suuruse turuosa.

Septembris õnnestus Norra müüduimate automarkide esikümnesse murda ka teisel elektriautol ehk Nissan Leaf’il, mille turuosaks oli 2,9%.Norra valitsus toetab elektriautode ostjaid kopsakate summadega. Kohaliku ajakirjanduse andmeil maksaks Tesla Model S tippmudel ilma riigipoolse toetuseta 1,3 miljonit Norra krooni, kuid tänu riigi abile on inimestel võimalik kõnealune auto soetada 600 000 krooni ehk 74 000 euroga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077