Autor: Raigo Neudorf • 19. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesla: meie robotauto valmib kolme aasta jooksul

Tesla asutaja ja tegevjuhi Elon Muski kinnitusel plaanib ettevõte oma esimese robotauto valmis ehitada kolme aasta jooksul, vahendab Finaancial Timesi’i uudist Taloussanomat.fi.

Muski kinnitusel arendab Tesla robotautot iseseisvalt ega kavatse väljapoolt tehnoloogiat sisse osta. Samas usub Musk, et täisautomaatset sõidukit pole siiski võimalik valmistada, kuna see ülesanne on uskumatult raske.

Google alustas oma robotauto arendamist umbes kolme aasta eest. Samas on ettevõttel olnud raskusi sellele lepingulise tootja leidmisel.

Tesla pole siiski ainus, kes robotauto valmistamise konkurentsis püsib. Nimelt on ka Mercedes-Benz ja Volvo katsetanud isesõitvaid sõidukeid. Lisaks teatas ka Nissan läinud kuul, et nende robotauto valmib aastaks 2020.

Varem on Tesla ehitanud elektriautosiid. Ettevõtte elektriautol Model S õnnestus tänavu kerkida esimeseks kasumlikuks elektriautoks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077