Autor: Ave Lepik • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia kummutab riigikontrolli väite strateegia puudumise kohta

Täna avaldatud riigikontrolli raport väidab, et Eesti Energial puudub strateegia. Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik kinnitab vastulauses, et ettevõtte nõukogu kinnitab strateegia igal aastal koos majandusaasta aruandega.

"Viimane on avalikult leitav ka Eesti Energia veebilehelt," selgitas Vennik. "Eesti Energia juhtis sellele ka aruande koostajate tähelepanu. Paraku on riigikontroll jätnud selle kommentaari aruande koostamisel mingil põhjusel arvesse võtmata."

Järgneb Eesti Energia kommentaar riigikontrolli auditis avaldatule:

"Eesti Energia AS ei ole nõus aruandes toodud väidetega, et Eesti Energia AS strateegia on nõukogus kinnitamata. Eesti Energia AS nõukogu kinnitab kord aastas ettevõtte järgmise aasta strateegia koos majandusaasta aruandega ja need dokumendid avaldatakse koos.

Meie hinnangul on aruandes tegemist loogikaveaga. Toodud väite kohaselt tähendab strateegia puudumine, et äriühingu ja riigi vahel pole kokkulepet, mida riik äriühingult ootab. Strateegia ei ole omaniku ülesandepüsitus, vaid plaan, kuidas omaniku ülesandepüsitust ellu viia."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077