Autor: Raigo Neudorf • 27. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Madis Võõras: kosmosehanked tagavad hea maine

EASi kosmosebüroo juht Madis Võõras tõdes läinud nädalal toimunud Tööstuse allhankeseminaril, et kosmosevaldkonna hangetel osalemine tagab ettevõtetele hea maine.

Võõras nentis, et kui Nõukogude Liidus oli kosmosevaldkond avatud vaid väga piiratud ringkonnale, on tänapäeval saanud sellest üsnagi tavapärane äri. Samas pole kosmosetööstus tema kinnitusel siiski väga suure mahuga tööstus. Küll lisas Võõras, et nende ettevõtete jaoks, kellel on võimalik tarnida midagi kosmosetööstusele, tagab selline võimalus teatava prestiiži.

Käesoleva aasta juunis sai Eesti Euroopa meteoroloogiasatelliitide kasutamise organisatsiooni (EUMETSAT) täisliikmeks, mille tulemusena on võimalik Eestil osaleda EUMETSATi ärimudelis ja hangetel.„Pole mingit piirangut sellel, kui suurel hankel Eesti ettevõtted osaleda saavad. Kui ostetav toode või teenus sobib, on võimalik hange endale saada,“ sõnas Võõras.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077