Autor: Raigo Neudorf • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RLK sead kasvavad nüüd Rakvere Farmides

Rakvere Lihakombinaadi (RLK) teatel on ettevõtte seakasvatusüksuse AS Ekseko uus nimi  AS Rakvere Farmid.

„Rakvere sead kasvavad siinsamas Eestimaal, 25 seafarmis ja kogu ahelat juhime me ise alates söödatootmisest, sealt edasi seakasvatuse ja lihatoodete tootmiseni välja,“ selgitas Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Teet Soorm.

Rakvere Farmides kasvatatakse aastas üle 250 000 sea, mis moodustab 40% Eestis kasvatatud nuumsigadest.

„Sigu kasvatatakse Eestis nii palju, et liha jätkub kõigile eestimaalastele ja jääb veel ülegi. Nii rändab osa elussigadest ja sealihast teistessegi riikidesse,“ selgitas Soorm seakasvatuse olulisust Eestis.

Eesti inimene sööb aastas keskmiselt 32 kg sealiha, millest ligi pool moodustavad Rakvere värske liha ja lihatooted.

AS Rakvere Lihakombinaadi 2012. aasta käive oli 116 miljonit eurot. Ettevõttes saab tööd üle 900 inimese.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077