Autor: Ave Lepik • 31. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti turule saabub Leedu elektrimüüja

Leedu vabal elektrienergiaturul enim kliente omav sõltumatu elektrimüüja Energijos tiekimas alustab aktiivset tegevust Eesti ja Läti turul.

Energijos tiekimas asutas selle aasta alul Eestis ja Lätis tütarfirma ning alustab augustis elektrienergia müüki oma esimestele klientidele – Leedu Vabariigi suursaatkonnale Tallinnas ja Riias.

Ettevõtte Energijos tiekimas peadirektor Algirdas Juozaponis rõhutas, et tegevuse alguses orienteerutakse Eestis ja Lätis väike- ning keskmise suurusega klientidele.

„Sellistele firmadele saame pakkuda elektrienergia ostmist tsentraliseeritult ja soodsa hinnaga. Hiljem on plaan pakkuda teenuseid ka eraklientidele,“ ütles Juozaponis.

Selle aasta algusest saavad Eestis vabal turul elektrienergiat osta ka kõik eratarbijad. Ka Leedus saavad eraisikud 2013. aasta algusest formaalselt sõltumatut elektrimüüjat valida, kuid siiani ei ole neid aktiivselt seda tegema õhutatud.

Energijos tiekimas on Leedu suurima elektrienergiatootja Lietuvos energija tütarettevõte ning suurim Leedu kapitalil põhinev sõltumatu elektrienergiamüüja. Klientide arvu poolest (üle 5300) on ettevõte vaba elektrienergiaturu liider (turuosa 35-40 protsenti). Eelmisel aastal ulatus ettevõtte tulu elektrienergia jaeturul 95,3 mln euroni ning oli 56 protsendi võrra suurem kui 2011. aastal (61,2 mln eurot).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077