Autor: Raigo Neudorf • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: äkki peaks tulevikus põlevkivi kaevemahtu suurendama

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts rõhutas eile alanud rahvusvahelisel põlevkivisümpoosionil, et riiklikku energiasõltumatust ei saa alahinnata.

„Nagu teate, siis Eesti on üks vähestest riikidest käesolevas regioonis, mis on elektritarne osas sõltumatu. Vaid kolmes Euroopa riigis on sõltumatus nii madal,“ rääkis Parts.

„Eesti on olnud nii elektri kui vedelkütuste vallas suur eksportija. Tarnime energiat ka naabritele, millega kaasnevad tuhanded hästitasustatud töökohad.“Parts tõi välja, et lausa kolmandik Eesti teadusuuringute investeeringutest on suunatud just põlevkivi uurimiseks. Minister lisas, et tööstuse keskkonnamõjud on tänu arendustöödele muutunud üha väiksemaks ning tõstatas küsimuse, kas Eestis tasuks tulevikus ehk praegust aastast kaevemahtu suurendada.„Olen veendunud, et me ei pea valima, kas kasutada põlevkivi elektri- või õlitootmiseks. Tuleb leida lahendus, mis hoiab mõlemad uksed avatuna,“ lisas Parts.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077