Latvenergo kosub Baltikumis

Aasta esimese kolme kuuga on Latvenergo kontserni elektrienergia müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 2%, teatas ettevõte. Väljastpoolt Lätit on juurde tulnud 10 000 klienti.

Aasta esimeses kvartalis on Latvenergo kontserni elektrienergia müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 87 GWh ehk 34% Leedus ning 125 GWh ehk 96% Eestis. Latvenergo tütarettevõtted Elektrum Lietuva UAB ja Elektrum Eesti OÜ on turuolukorra muutust mõlemas naaberriigis edukalt ära kasutanud.

Eestis ulatus Elektrum Eesti OÜ elektrimüük esimeses kvartalis 256 GWh-ni ning seda on 96% enam kui 2012. aasta esimeses kvartalis. Elektrum Eesti turuosa Eestis on kasvanud 11 protsendini. Esimeses kvartalis võitis Elektrum Eesti oma konkurendilt tagasi aktsiaseltsi Tallinna Vesi ning alustas sellele ettevõttele elektri tarnimist.

Lätis on Latvenergo AS suutnud positsiooni hoida ning säilitanud juhtiva turupositsiooni 86% turuosaga.

Latvenergo AS elektrimüügi kaubamärk Elektrum toodi turule 2012. aastal eesmärgiga kasutada ära Baltikumi elektrituru liberaliseerimist ning võita juurde uusi kliente.

Tütarettevõtted Elektrum Eesti OÜ ja Elektrum Lietuva UAB on sõltumatud ettevõtted, mis on registreeritud vastavates riikides iseseisva struktuuri, juhatuse ja kohaliku meeskonnaga. Kogu Baltikumi elektriturul, kus kogutarbimine ulatub hetkel ligikaudu 25 400 GWh-ni, on Latvenergo Grupi turuosa 33%. Ligikaudu 80% elektrimüügist läheb Läti klientidele ja 20% jaeklientidele Leedus ning Eestis.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara