Autor: Ave Lepik • 13. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latvenergo kosub Baltikumis

Aasta esimese kolme kuuga on Latvenergo kontserni elektrienergia müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 2%, teatas ettevõte. Väljastpoolt Lätit on juurde tulnud 10 000 klienti.

Aasta esimeses kvartalis on Latvenergo kontserni elektrienergia müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 87 GWh ehk 34% Leedus ning 125 GWh ehk 96% Eestis. Latvenergo tütarettevõtted Elektrum Lietuva UAB ja Elektrum Eesti OÜ on turuolukorra muutust mõlemas naaberriigis edukalt ära kasutanud.

Eestis ulatus Elektrum Eesti OÜ elektrimüük esimeses kvartalis 256 GWh-ni ning seda on 96% enam kui 2012. aasta esimeses kvartalis. Elektrum Eesti turuosa Eestis on kasvanud 11 protsendini. Esimeses kvartalis võitis Elektrum Eesti oma konkurendilt tagasi aktsiaseltsi Tallinna Vesi ning alustas sellele ettevõttele elektri tarnimist.

Lätis on Latvenergo AS suutnud positsiooni hoida ning säilitanud juhtiva turupositsiooni 86% turuosaga.

Latvenergo AS elektrimüügi kaubamärk Elektrum toodi turule 2012. aastal eesmärgiga kasutada ära Baltikumi elektrituru liberaliseerimist ning võita juurde uusi kliente.

Tütarettevõtted Elektrum Eesti OÜ ja Elektrum Lietuva UAB on sõltumatud ettevõtted, mis on registreeritud vastavates riikides iseseisva struktuuri, juhatuse ja kohaliku meeskonnaga. Kogu Baltikumi elektriturul, kus kogutarbimine ulatub hetkel ligikaudu 25 400 GWh-ni, on Latvenergo Grupi turuosa 33%. Ligikaudu 80% elektrimüügist läheb Läti klientidele ja 20% jaeklientidele Leedus ning Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077