Autor: Indrek Kald • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia USA-projekt võib lõppeda

Eesti Energia äri USAs võib lõppeda, kui Ühendriikide valitsuse märtsi lõpus avalikustatud põlevkivimajandamise kava muudatusettepanekud jõustuvad.

Ettepanekud sisaldavad senisest karmimaid maksustamisvõimalusi, mis lähevad Eesti Energia hinnangul nii kaugele, et ähvardavad põlevkiviõli äri ajamise võimalused sisuliselt olematuks pitsitada, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Ettepanekus esitatud muudatused, mis puudutavad põlevkivi ärieesmärgil kasutava tööstuse reguleerimist, ähvardavad kägistada Ameerika põlevkivitööstuse," teatas Eesti Energia USA tütarettevõtet Enefit American Oil juhtiv Rikki Lauren Hrenko, kutsudes valitsust üles eelnõust loobuma. Mitmekümneleheküljelise märgukirja koostas Eesti Energia aprilli lõpus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077