Autor: Raigo Neudorf • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: 79% tööstusfirmadest ootab tänavu käibe kasvu

Swedbank viis tesimeses kvartalis läbi traditsioonilise tööstusettevõtete uuringu, millest selgub, et 79% tööstusfirmadest plaanib 2013. aastal käivet suurendada.

Nimetatud number on küll madalam, kui eelmise aasta uuringus (87%), kuid viitab panga hinnangul siiski tööstusettevõtete jätkuvale kindlustundele.

Uuring viidi selle aasta esimeses kvartalis läbi tööstusettevõtete seas, kelle käive ületas 4 miljonit eurot. Uuritud ettevõtetest 50% olid üle 12,7 miljoni ja 50% alla 12,7 miljoni eurose käibega.Küsitletud firmadest 17% esindas puidu- ja paberitööstust, 23% ehitusmaterjalide tööstust, 9% toiduainetööstust, 20% rasketööstust ja 31% muud töötlevat tööstust.Tööstusharude lõikes olid kõige optimistlikumad just toiduainetööstuse ettevõtted, kellest koguni 93% näeb võimalusi tänavu käibe suurendamiseks.Kõige tagasihoidlikumad olid aga puidu- ja rasketööstuse ettevõtted, kellest prognoosis käibe kasvu vastavalt 72 ja 73 protsenti küsitletud firmadest.Uuringu kohaselt plaanivad tööstusettevõtted sel aastal keskmiselt oma käivet suurendada 8,1%. Suurimat kasvu plaanib ehitusmaterjalide tööstus (10,2%), väikseimat puidutööstus (6,8%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077