Autor: Romet Kreek • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju Elekter ootab paremaid lähikvartaleid

Lähikvartalitelt loodame positiivseid arenguid oma perspektiivsetel turgudel Skandinaavias ning Soome eksporttööstuse seisakust taastumist, kirjutas Harju Elekter börsiteates.

Vaatamata sesoonsetele mõjutustele ja Põhja-Euroopa regiooni majanduslikule ebakindlusele suutis kontsern 2013. aasta esimese kvartali lõpetada ootuspäraste tulemustega, teatas Harju Elekter.

Ettevõtte käive vähenes 2,4%, 11,39 mln eurole. Käive vähenes marginaalselt Eestis (-0,27 miljonit eurot) ja Soomes (-0,20 miljonit eurot), tulud kasvasid Leedus (0,27 miljonit eurot) ja muudel turgudel, sh Norras ja Venemaal, (0,19 miljonit eurot). Uue turuna lisandus Ukraina.

Ärikasum vähenes aastaga 49,8%, 188 000 eurole. Ärikasumi langus oli tingitud peamiselt väiksema lisandväärtusega toodete hulga suurenemisest kontserni Soome ja Leedu tütarettevõtete tooteportfellides.

I kvartali puhaskasumi emaettevõtte omanike osa kasvas 20,3%, 698 000 eurole. Kvartalis müüdi 30 000 PKC Groupi aktsiat, millest saadi 453 000 eurot finantstulu.

Ettevõttes oli kvartalis tööl keskmiselt 27 töötajat rohkem kui mullu I kvartalis. Töötajaid oli 462. Vaatamata töötajate arvu kasvule on tööjõukulud aruandekvartalis kahanenud 5,9%. Keskmine töötasu vähenes aastaga 13%, 1520 eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077