Autor: Ain Alvela • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toidukonverentsil: sektori aasta algas skandaaliga

Täna peab Eesti Toiduainetööstuse Liit Tallinnas seitsmendat korda toiduainetööstuse aastakonverentsi, mille seekordne juhtlause kõlab: „Vähemaga rohkem – toidutööstuse võimalused“.

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles konverentsi avades, et praeguse aja märksõnad toiduturul on jätkuvalt kiratsev siseturg, kaalutlev ja vaoshoitud tarbija ja üha enam ekspordile orienteeruv toiduainetööstus.

Lisaks praeguse toidutööstuse sektori üldisele iseloomustamisele, märkis Potisepp ära ka nn hobuseliha skandaali.

„Mul on kahju tõdeda, et käesolev aasta on kaasa toonud skandaalsed teadetega toiduainete koostisosade kohta,“ tunnistas Potisepp. „Toiduliit ei saa seda kuidagi heaks kiita. See on taunimisväärne ja heidab varju kogu meie toidusektorile.“

Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees Enn Kunila märkis meie eelmise aasta toiduturust ülevaadet andes, et 2011. aastaga võrreldes kasvas toidu- ja joogitööstuses tegutsevate ettevõtete arv kokku 11%, peamiselt tuli kasv väikeettevõtete lisandumise arvel. Kogu sektori müügitulu suurenes 7%, ekspordikäive sealjuures 7%, sellest joogitööstuse osa koguni 34%.

„Eksporditee on tulevikutee,“ märkis Kunila. „Eksport moodustab kogu sektori toodangust üle kolmandiku, viimase ajal on hoogsalt suurenenud eksport eelkõige Venemaale. See on suur ja palju võimalusi pakkuv turg ja need arengud on igati positiivsed.“

Konverentsipäeva jätkudes keskenduvad ettekandjad toidutööstuse arenguvõimalustele tänastes, suhteliselt kesistes tingimustes. Äripäev annab sellelt jooksvalt ka ülevaate.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077