Täna toidukonverentsil: sektori aasta algas skandaaliga

Täna peab Eesti Toiduainetööstuse Liit Tallinnas seitsmendat korda toiduainetööstuse aastakonverentsi, mille seekordne juhtlause kõlab: „Vähemaga rohkem – toidutööstuse võimalused“.

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles konverentsi avades, et praeguse aja märksõnad toiduturul on jätkuvalt kiratsev siseturg, kaalutlev ja vaoshoitud tarbija ja üha enam ekspordile orienteeruv toiduainetööstus.

Lisaks praeguse toidutööstuse sektori üldisele iseloomustamisele, märkis Potisepp ära ka nn hobuseliha skandaali.

„Mul on kahju tõdeda, et käesolev aasta on kaasa toonud skandaalsed teadetega toiduainete koostisosade kohta,“ tunnistas Potisepp. „Toiduliit ei saa seda kuidagi heaks kiita. See on taunimisväärne ja heidab varju kogu meie toidusektorile.“

Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees Enn Kunila märkis meie eelmise aasta toiduturust ülevaadet andes, et 2011. aastaga võrreldes kasvas toidu- ja joogitööstuses tegutsevate ettevõtete arv kokku 11%, peamiselt tuli kasv väikeettevõtete lisandumise arvel. Kogu sektori müügitulu suurenes 7%, ekspordikäive sealjuures 7%, sellest joogitööstuse osa koguni 34%.

„Eksporditee on tulevikutee,“ märkis Kunila. „Eksport moodustab kogu sektori toodangust üle kolmandiku, viimase ajal on hoogsalt suurenenud eksport eelkõige Venemaale. See on suur ja palju võimalusi pakkuv turg ja need arengud on igati positiivsed.“

Konverentsipäeva jätkudes keskenduvad ettekandjad toidutööstuse arenguvõimalustele tänastes, suhteliselt kesistes tingimustes. Äripäev annab sellelt jooksvalt ka ülevaate.

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara