Autor: Ain Alvela • 25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanikud asuvad koos ühistutega metsa hooldama

22. aprillil alanud Erametsakeskuse korraldatav kampaania kutsub Eesti erametsaomanikke oma metsade heale käekäigule mõtlema ja neid hooldama.

„Metsa puhul on levinud eksiarvamus, et see kasvab ise. „Las seisab, kuniks tekib aega sellega tegeleda,“ mõtlevad paljud metsaomanikud. Nad paraku ei teadvusta endale, et mets vajab omaniku hoolt," märkis .kampaania projektijuht, Põhja-Eesti Metsaühistu metsameister Margus Paesalu. "Kasvavas metsas tuleb teha korrapäraselt puistu arengut soodustavaid hooldusraieid, ainult siis on sellest lisaks silmailule ka majanduslikku tulu loota.“

Kuni maikuu lõpuni toimuva kampaania raames kutsuvad tele-, raadio-, print- ning veebireklaamid üles koostööle oma metsa asukohajärgsete ühistutega üle Eesti. Metsaühistud pakuvad omanikele usaldusväärset nõu ja abi kõiges metsa majandamisega seonduvas – alates metsamajandamiskava koostamisest ja metsa istutamisest ning hooldamisest kuni puidu müügini. Vajalikud kontaktid leiate aadressilt

http://www.eramets.ee/kampaania/

Kampaania läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077