Peterson: kutsekoolid tuleb avada ka töötutele

Ametiühingujuhi Peep Petersoni sõnul võiks kutsekoolid olla avatud ka töötutele ümberõppijatele.

Täna kell 12.30 arutavad riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL) ja ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson, kuidas tagada töötutele tõhusam ümberõpe.

"Töötukassa raha kasutamist määravad seadused tuleb ümber teha nii, et kutsekoolid oleks avatud ka töötutele ümberõppijatele. Muidu ei saa neist häid ja majanduses paljuigatsetud spetsialiste ning töötuaja kasulikud küljed lähevad raisku," märkis Peterson.

Ametiühingujuhi arvates võiks kaugemas tulevikus töötukassa koolitusprogrammidest osa saada ka töökohta omavad tavatöötajad, kel huvi eluala vahetada. "Need muudatused looks võimaluse, et ka tööjõud kohaneb uute majandusharudega ning ühiskond tervikuna orienteerub ümber targale tasuvale tööle," leidis Peterson.

Ka Margus Tsahkna on rõhutanud, et õppiv tööturg on Eesti majandusarengu võti. "Täna ei ole Eesti majandusse investeerijate probleemiks meie maksusüsteem, vaid kvalifitseeritud tööjõu puudus ning seepärast peame kasutama kõiki riigi käsutuses olevaid võimalusi, et tööturu vajadustele võimalikult paindlikult reageerida,“ ütles ta eelmisel nädalal.

Tsahkna on rõhutanud ka kutsehariduskeskuste ja kõrgkoolide kaasamise tähtsust, et vastata paremini tööturu vajadustele.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara