Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterson: kutsekoolid tuleb avada ka töötutele

Ametiühingujuhi Peep Petersoni sõnul võiks kutsekoolid olla avatud ka töötutele ümberõppijatele.

Täna kell 12.30 arutavad riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL) ja ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson, kuidas tagada töötutele tõhusam ümberõpe.

"Töötukassa raha kasutamist määravad seadused tuleb ümber teha nii, et kutsekoolid oleks avatud ka töötutele ümberõppijatele. Muidu ei saa neist häid ja majanduses paljuigatsetud spetsialiste ning töötuaja kasulikud küljed lähevad raisku," märkis Peterson.

Ametiühingujuhi arvates võiks kaugemas tulevikus töötukassa koolitusprogrammidest osa saada ka töökohta omavad tavatöötajad, kel huvi eluala vahetada. "Need muudatused looks võimaluse, et ka tööjõud kohaneb uute majandusharudega ning ühiskond tervikuna orienteerub ümber targale tasuvale tööle," leidis Peterson.

Ka Margus Tsahkna on rõhutanud, et õppiv tööturg on Eesti majandusarengu võti. "Täna ei ole Eesti majandusse investeerijate probleemiks meie maksusüsteem, vaid kvalifitseeritud tööjõu puudus ning seepärast peame kasutama kõiki riigi käsutuses olevaid võimalusi, et tööturu vajadustele võimalikult paindlikult reageerida,“ ütles ta eelmisel nädalal.

Tsahkna on rõhutanud ka kutsehariduskeskuste ja kõrgkoolide kaasamise tähtsust, et vastata paremini tööturu vajadustele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077