Eskaro Group rajas Odessasse 8 miljoniga uue tehase

Rahvusvaheline siseviimistlusmaterjalide tootja Eskaro, mis tegutseb Eestis, Soomes, Venemaal ja Valgevenes, avab Ukrainas tehase, mille rajamisse investeeriti kaheksa miljonit eurot.

„Uus tehas hakkab tootma suures valikus viimistlusmaterjale: värve, lakke, liime, pahtleid ja palju muud. Tehase tootmisvõimsus on 30 000 tonni aastas ühes vahetuses töötamisel. Erilist tähelepanu pööratakse uues tootmises keskkonnakaitsele,“ ütles Eskaro Groupi tegevdirektor Eduard Ðtivelman.

Tema sõnul võetakse uues ettevõttes kasutusel kõige nüüdisaegsem tehnoloogia keskkonnasõbralikuks vesidispersioonmaterjalide tootmiseks, mis on ohutud keskkonnale ja põhinevad ressursside taaskasutusel. Ettevõte kasutab oma puurkaevu vett, mis pärast tehnoloogilisi operatsioone jõuab puhastusjaama ja tagastatakse uuesti tootmisprotsessi. Sellisel moel töötab tehas jäätmevaba tehnoloogiaga, mis võimaldab hakkama saada tööstuskanalisatsiooni süsteemita. Seadmed uude tehasesse paigaldas ülemaailmselt tuntud ettevõte ABB France.

„Tehas on täielikult automatiseeritud. Kõiki tootmis-, puhastus-, ohutus- ja energiasäästuprotsesse juhib kõigest viis inimest,“ märkis Ðtivelman. „Värvide ja lakkide koostisretseptid töötatakse välja ja katsetatakse meie Maardu laboris. Seetõttu on igati alust rääkida Eesti tehnoloogia ekspordist.“

Odessas avatav tehas on  Eskaro Group AB  viies tööstus. Lisaks Ukrainale ja Eestile tegutsevad kontserni ettevõtted edukalt Soomes, Valgevenes ja Venemaal.

„Rõõmu teeb, et tehase avamine Odessas langeb kokku Eskaro 20. juubeliga. Oleme kindlad, et investeeringud Ukrainasse sellega ei piirne. Plaanides on juba laokompleksi ja haldushoone juurdeehitus,“ lisas ettevõtte juht..

Eskaro tooted on esindatud Eestis, Lätis, Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Soomes. Eskaro Groupi aastane toodangu maht ületab 30 000 000 liitrit. Kontserni ettevõtetes töötab üle 500 inimese.


 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara