Autor: Raigo Neudorf • 22. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eskaro Group rajas Odessasse 8 miljoniga uue tehase

Rahvusvaheline siseviimistlusmaterjalide tootja Eskaro, mis tegutseb Eestis, Soomes, Venemaal ja Valgevenes, avab Ukrainas tehase, mille rajamisse investeeriti kaheksa miljonit eurot.

„Uus tehas hakkab tootma suures valikus viimistlusmaterjale: värve, lakke, liime, pahtleid ja palju muud. Tehase tootmisvõimsus on 30 000 tonni aastas ühes vahetuses töötamisel. Erilist tähelepanu pööratakse uues tootmises keskkonnakaitsele,“ ütles Eskaro Groupi tegevdirektor Eduard Štivelman.

Tema sõnul võetakse uues ettevõttes kasutusel kõige nüüdisaegsem tehnoloogia keskkonnasõbralikuks vesidispersioonmaterjalide tootmiseks, mis on ohutud keskkonnale ja põhinevad ressursside taaskasutusel. Ettevõte kasutab oma puurkaevu vett, mis pärast tehnoloogilisi operatsioone jõuab puhastusjaama ja tagastatakse uuesti tootmisprotsessi. Sellisel moel töötab tehas jäätmevaba tehnoloogiaga, mis võimaldab hakkama saada tööstuskanalisatsiooni süsteemita. Seadmed uude tehasesse paigaldas ülemaailmselt tuntud ettevõte ABB France.„Tehas on täielikult automatiseeritud. Kõiki tootmis-, puhastus-, ohutus- ja energiasäästuprotsesse juhib kõigest viis inimest,“ märkis Štivelman. „Värvide ja lakkide koostisretseptid töötatakse välja ja katsetatakse meie Maardu laboris. Seetõttu on igati alust rääkida Eesti tehnoloogia ekspordist.“Odessas avatav tehas on  Eskaro Group AB  viies tööstus. Lisaks Ukrainale ja Eestile tegutsevad kontserni ettevõtted edukalt Soomes, Valgevenes ja Venemaal.„Rõõmu teeb, et tehase avamine Odessas langeb kokku Eskaro 20. juubeliga. Oleme kindlad, et investeeringud Ukrainasse sellega ei piirne. Plaanides on juba laokompleksi ja haldushoone juurdeehitus,“ lisas ettevõtte juht..Eskaro tooted on esindatud Eestis, Lätis, Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Soomes. Eskaro Groupi aastane toodangu maht ületab 30 000 000 liitrit. Kontserni ettevõtetes töötab üle 500 inimese.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077