Autor: Raigo Neudorf • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõgevat hakatakse kütma taastuvkütusega

AS Eraküte alustab Jõgeva katlamaja üleviimist taastuvkütusele ning selle aasta novembrist kasutab katlamaja põhikütusena maagaasi asemel hakkepuitu.

„Eraküte viis jaanuari alguses läbi hankekonkursi eesmärgiga Jõgeva soojuse tootmine viia üle maagaasilt kohalikule kütusele, mis perspektiivis alandaks soojuse hinda ja suurendaks tootmise varustuskindlust. Konkursil edukaks osutunud ettevõte alustab lähipäevi projekteerimistöödega ning järgmisel küttehooajal kasutab katlamaja valdavalt kohalikku biokütust,“ sõnas AS Eraküte tegevjuht Priit Tiit.

2. jaanuaril kuulutas Eraküte välja hanke katlamaja rekonstrueerimiseks, mille tähtajaks laekus 6 pakkumist. Parimaks pakkujaks osutus AS Küte ja Ehitus.Rekonstrueerimistööde käigus paigaldatakse katlamajja 6 MW  võimsusega katel koos eelkolde ning abiseadmetega, ehitatakse biokütuse ladu ning korrastatakse katlamaja hoone ja territoorium. Projekti maksumus on 1,4 miljonit eurot.Lepingujärgselt annab töövõtja valmis projekti üle novembri lõpus.Uus biokatel hakkab tulevikus katma Jõgeva linna kaugkütte baaskoormust, maagaasil katlad toodavad soojust tipuvõimsustel.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077