Autor: Ave Lepik • 25. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsiooni kontrollid käskisid peatada ohtliku töö

Mullu septembrist kuni aasta lõpuni viis tööinspektsioon läbi töökeskkonna sisekontrolli, mille käigus keelustati 45 ohtliku töövahendi kasutamine ja peatati ühe ohtliku töö tegemine.   

Kontrollid tuvastasid 174 ettevõttes 661 rikkumist. Viiendikus kontrollitutest ei tuvastatud ühtegi rikkumist. Kontrollimistega hõlmati ümmarguselt 17 000 töötajat. Enim rikuti töövahendi kasutamise töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialisti Indrek Avi sõnul võib igas organisatsioonis esineda mittevastavusi, mis võivad viia tööõnnetusteni: „Paljud tööandjad ei teadvusta töötervishoiu ja tööohutuse juhtimisest saadavat kasu äritegevusele. Levinud on seaduse täitmine seaduse täitmise pärast.“

Kontrollimistel selgus, et 30% ettevõtete tööandjatest ei registreeri ohuolukordi ega võta tarvitusele abinõusid selliste olukordade kordumise vältimiseks. Tööandjad on siiski üha enam hakanud väärtustama töötervishoidu ja tööohutust, hindas Avi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077