Tööinspektsiooni kontrollid käskisid peatada ohtliku töö

Mullu septembrist kuni aasta lõpuni viis tööinspektsioon läbi töökeskkonna sisekontrolli, mille käigus keelustati 45 ohtliku töövahendi kasutamine ja peatati ühe ohtliku töö tegemine.   

Kontrollid tuvastasid 174 ettevõttes 661 rikkumist. Viiendikus kontrollitutest ei tuvastatud ühtegi rikkumist. Kontrollimistega hõlmati ümmarguselt 17 000 töötajat. Enim rikuti töövahendi kasutamise töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialisti Indrek Avi sõnul võib igas organisatsioonis esineda mittevastavusi, mis võivad viia tööõnnetusteni: „Paljud tööandjad ei teadvusta töötervishoiu ja tööohutuse juhtimisest saadavat kasu äritegevusele. Levinud on seaduse täitmine seaduse täitmise pärast.“

Kontrollimistel selgus, et 30% ettevõtete tööandjatest ei registreeri ohuolukordi ega võta tarvitusele abinõusid selliste olukordade kordumise vältimiseks. Tööandjad on siiski üha enam hakanud väärtustama töötervishoidu ja tööohutust, hindas Avi.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara