Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 25. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Joogitootjad võtavad siidril ja longdringil kangust maha

Õlleliidu liikmed A. LeCoq, Saku Õlletehas ja Viru Õlu alandavad 1. juulist kohaliku turu jaoks toodetava ja turustatava siidri kanguse 4,5 protsendile ja longdrink'i oma 5,5 protsendile.

Muudatuse eesmärk on soov aidata kaasa riikliku alkoholipoliitika eesmärgile vähendada alkoholitarbimist, teatas õlletootjate liit.

„Soovime näidata, et alkoholituru reguleerimise ainus vahend ei ole seadused ja keelud, ettevõtjad saavad ka ise sotsiaalset vastutustundlikkust üles näidata ja kaasa aidata,“ selgitas õlletootjate liidu tegevjuht Peeter Võrk.

Uue muudatuse sisseviimiseks 1. juulist alustavad tootjad ettevalmistusi kohe. „Enamik meie toodetud jookidest on juba nimetatud kanguse piires, kuid siiski tuleb meil muuta paari toote retsepte,“ märkis Saku Õlletehase juhatuse esimees ja õlletootjate liidu juhatuse esimees Margus Kastein.

Jookide kangusele kehtivad piirangud jõustuvad pärast 1. juulit 2013 toodetavale siidrile ja longdringile. Varem toodetud joogid turustatakse. Muudatus sätestatakse Eesti Õlletootjate Liidu eetikakoodeksis, mida liidu liikmed lisaks Eestis kehtivatele õigusaktidele järgivad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077