Autor: Rivo Sarapik • 18. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elering teenis rekordilise kasumi

Elektri kättesaadavuse tagamise eest vastutav riigifirma Elering teenis mullu 109,5 mln eurose käibe juures 34,9 mln eurot puhaskasumit, mille ettevõte investeerib.

Ettevõtte äritulud kasvasid võrreldes möödunud aastaga 14,9 miljoni euro ehk 16 protsendi võrra, ärikulud 2,1 miljoni ehk kolme protsendi võrra, teatas ettevõte. Ärikasumit kogunes 41 mln eurot ehk kolmandiku võrra aastatagusest enam.

Ettevõtte juhi Taavi Veskimägi sõnul said tulemused üle aegade parimad.

Kogu puhaskasumi kasutab Elering ära investeerimisprogrammi rahastamiseks. Eelmisel aastal tegi ettevõte põhivarasse investeeringuid 74 miljoni ulatuses. Sellel aastal kujuneb kava järgi investeeringute mahuks enam kui 200 miljonit eurot. "Ettevõtte aktiivne investeeringute periood kestab kuni 2015. aastani,“ lisas Veskimägi.

Eleringi varade kogumaht oli 2012.aasta lõpus 515,7 miljonit eurot, millest materiaalne põhivara moodustas 461 miljonit eurot. Omakapital oli 225,1 miljonit eurot ja võlakohustused ulatusid detsembri lõpus 227 miljoni euroni. Kõik laenulepingutes ettenähtud suhtarvud on ettevõttel täidetud.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077