Elering teenis rekordilise kasumi

Elektri kättesaadavuse tagamise eest vastutav riigifirma Elering teenis mullu 109,5 mln eurose käibe juures 34,9 mln eurot puhaskasumit, mille ettevõte investeerib.

Ettevõtte äritulud kasvasid võrreldes möödunud aastaga 14,9 miljoni euro ehk 16 protsendi võrra, ärikulud 2,1 miljoni ehk kolme protsendi võrra, teatas ettevõte. Ärikasumit kogunes 41 mln eurot ehk kolmandiku võrra aastatagusest enam.

Ettevõtte juhi Taavi Veskimägi sõnul said tulemused üle aegade parimad.

Kogu puhaskasumi kasutab Elering ära investeerimisprogrammi rahastamiseks. Eelmisel aastal tegi ettevõte põhivarasse investeeringuid 74 miljoni ulatuses. Sellel aastal kujuneb kava järgi investeeringute mahuks enam kui 200 miljonit eurot. "Ettevõtte aktiivne investeeringute periood kestab kuni 2015. aastani,“ lisas Veskimägi.

Eleringi varade kogumaht oli 2012.aasta lõpus 515,7 miljonit eurot, millest materiaalne põhivara moodustas 461 miljonit eurot. Omakapital oli 225,1 miljonit eurot ja võlakohustused ulatusid detsembri lõpus 227 miljoni euroni. Kõik laenulepingutes ettenähtud suhtarvud on ettevõttel täidetud.

 

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara