Autor: Ave Lepik • 11. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötlev tööstus oli SKP suurim pidur

Kui varasemal kahel aastal oli kõige tähtsamaks SKP kasvu eestvedajaks töötleva tööstuse lisandväärtuse kasv, siis 2012. aastal pidurdas töötlev tööstus hoopis SKP kasvu.

Statistikaamet andmeil mõjutasid töötlevat tööstust enim arvutite, elektroonika ja optikaseadmete ning toiduainete tootmise tegevusalade lisandväärtuste kahanemine.

Negatiivselt panustasid 2012. aastal majanduskasvu veel kinnisvara- ning mäetööstuse tegevusala lisandväärtus. Kinnisvarategevuse lisandväärtus jooksevhindades küll kasvas, kuid hinnakasvust tingituna langesid püsivhinnad.

Statistikaamet teatas, et sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas 2012. aastal varasema aastaga võrreldes 3,2%. Täpsustatud andmetel kasvas Eesti SKP 2012. aasta IV kvartalis 2011. aasta sama kvartaliga võrreldes 3,7%.  2012. aastal oli SKP jooksevhindades 17,0 miljardit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077