Autor: Raigo Neudorf • 4. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SKF: Eestisse võidi vahendada piraatlaagreid

Erinevate laagrite edasimüügiga tegeleva SKF Estonia teatel tabati jaanuari lõpus Lätis piraatlaagrite edasimüüja ning võltsitud toodangut võidi vahendada ka Eestisse ja Leetu.

17. jaanuaril konfiskeeris Läti politsei ühelt Riias tegutsevalt volitamata edasimüüjalt üle 6000 võltsitud laagri.  Võimalik, et see ettevõte on tooteid ka Eestisse müünud.

Läti politsei koostöös SKF Grupi peakorteriga tegeleb hetkel juhtumi uurimisega. Kuni kohtuotsuseni ei avaldata asjaga seotute nimesid.

Võltslaagrite tuvastamise kohta ütles SKFi laagrite tehasepoolse esindaja SKF Estonia juhataja Elev Eks, et nende palja silmaga eristamine polegi alati nii lihtne, kuid kahtlustäratavaid tunnuseid siiski leiab. Üks põhilisi tunnuseid võib olla kahtlane volitusteta edasimüüja ja samas osatakse ka võltslaagrite eest küsida tavalisele laagrile lähedast hinda. Võltslaager võib ka olla pakendatud originaalist erinevasse, äratuntavalt ebakvaliteetsemasse pakendisse.

„Samas on võltslaagrite probleem olemas kõikidel kõrgekvaliteediliste laagrite tootjatel ja meie SKFis näeme palju vaeva, et hoida võltsinguid turult eemal,” märkis Eks.

Tema soovitusel tasub kahtluse korral alati ühendust võtta tehasepoolse esindajaga, kuna tavakasutaja ei pruugi kõiki tunnuseid märgata. Samas võib võltslaager nii tootmises kui liikluses ootamatult purunedes suurt kahju tekitada.

„SKF-il puudub igasugune tolerantsus nende suhtes, kes petavad kliente võltstoodetega. Võltstoodanguga kauplemine võib tekitada tarbijate umbusaldust, kuna seda ostetakse originaali pähe ja kasutatakse vastavalt. Kliendid on rahulolematud, kui laagrid kuluvad kiiresti läbi, on ebakvaliteetsed või kahjustavad klientide seadmeid. Halvimal juhul võib võltslaagrite kasutamine tuua kaasa raske õnnetuse,” lisas Eks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077