Autor: Rivo Sarapik • 21. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaselli TOP: edukaima tööstusfirma käive kasvas 31 korda

Äripäeva 13. Gaselli ehk kiiresti kasvavate firmade TOPis oli edukaimaks tööstusettevõtteks OÜ SCM, kes hõivas üldises pingereas 2. positsiooni.

OÜ SCM näol on tegu metalli- ja masinatööstusettevõttega, mis kasvatas ajavahemikul 2009-2011 oma käivet 31 korda. SCM on oma tegevuse selgelt Eestist välja planeerinud ning seetõttu annab Eesti üksus ainult kolmandiku firma kogukäibest.

Edetabeli võitjaks osutus roostevaba terase hulgimüügiga tegelev OÜ Kominox. TOPi esikümnes annavadki tooni kaubandusega tegelevad ettevõtted, keda mahtus kümne sekka koguni 5.Gaselli TOP on kiiresti kasvavate ettevõtete pingerida. Kolmeaastase vaatlusperioodi jooksul – värskeimas TOPis aastad 2009-2011 – pidi ettevõtte käive ja kasum kasvama vähemalt 50%.Kõige rohkem ehk 31 korda kergitas tänavuses edetabelis käivet edetabeli teine, SCM. Enim kasumit kasvatas hulgikaubandusettevõte O2 Baltikum OÜ – 3200 korda.Gaselli TOP10:

1. Kominox OÜ - hulgikaubandus2. SCM OÜ - metallitööstus3. Flagest OÜ - hulgikaubandus4. Kiriku Varahaldus OÜ - kinnisvara5. BITEST TÜH - vedelike ja gaaside ladustamine6. East-West Consulting AS - konsultatsioonid7. Starforest OÜ - kinnisvara8.–9. EU GIG OÜ - hulgikaubandus8.–9. Sikassaare Vanametall OÜ - hulgikaubandus10. Essen RFK OÜ - hulgikaubandus

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077