Autor: Raigo Neudorf • 8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti elektriturule siseneb uus tegija – Inter Rao

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke ütles eile toostusuudised.ee’le antud online-intervjuus, et Eesti elektriturule on sisenemas uus tegija – Inter Rao.

Inter Rao näol on tegu Venemaa taustaga energiakontserniga, mille käive ulatus 2011. aastal üle 18 miljardi dollari. Ettevõte tegutseb aktiivselt ka Baltimaades.

„Inter Rao on üks uutest müüjatest, kes on turule kohe-kohe sisenemas. Veel on mõned isikud tegemas turu-uuringuid selle kohta, kas tasub Eestisse tulla elektrit müüma,” ütles Kukke.Tema sõnul on elektrimüük Eestis tegevusluba nõudev tegevus ja igaüks saab majandustegevuse registris uute müüjate lisandumisel silma peal hoida.Inter Rao Eesti tegevjuht Valeri Peterson tunnistas, et ettevõte kavatseb Eestis müügitegevusega alustada esimese poolaasta jooksul.„Pingutame hetkel selle nimel, et alustada juba aprillis,” lisas Peterson.Tema sõnul on ettevõtte eesmärgiks kõigepealt hakata teenindama ärikliente, tulevikus on plaan laiendada müüki ka tavatarbijatele.Ettevõtte veebiküljelt selgub, et AB Intera Rao Lietuva on juhtiv ettevõte Baltimaade elektriturul ja üks suuremaid sõltumatuid elektritarnijaid Leedus. Ettevõtte teatel laiendatakse hoogsalt oma tegevust ka Lätis ja Eestis.Inter Rao Lietuva juhib Balti riikide ühte suuremat tuuleenergiaparki, mis asub Lääne-Leedus ning ettevõte teeb tihedalt koostööd partneritega Baltimaades, Skandinaavias, Venemaal, Valgevenes ja Poolas.Ettevõte tegutseb aktiivselt ka elektrienergia hulgikaubandusturul, kaubeldes elektribörsil Nord Pool Spot ja tarnides kahepoolsete lepingute alusel Baltimaade suurimatele tarbijatele elektrienergiat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077