Autor: Ave Lepik • 7. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puukeskus: oli raske aasta

Puukeskuse eelmise aasta käive oli 9 miljonit eurot, mis on võrreldes varasema aastaga 15% vähem.

Puukeskuse kogu kontserni käive oli 2012. aastal 292 miljonit eurot, teatas ettevõte. Venemaa müügikohtade käive moodustas sellest 34 miljonit eurot. Kontserni kogukäive võrreldes 2011. aastaga vähenes 20%. ASi Puukeskus tegevuskasum aastal 2012. oli 100 000 eurot.

Ettevõtte tegevjuhi Atso Matsalu sõnul oli eelmine aasta raske. "Konkurents Eesti puittooteturul on tihe ja kattemarginaalid madalad," selgitas ta. "Kohalikud puidutööstused on hakanud müüma otse lõpptarbijale, jättes hulgimüüjad kõrvale. Sellest tulenevalt ka meie käibekasvu ja tulemi langus. 2013. aastal jätkub sama trend - nõudlus on keskmine ja ehitustegevuse aktiviseerumist pole näha," lisas Matsalu.

Puukeskuse kontsernis töötab 540  töötajat. Soomes on 23 müügikohta, Venemaal kolm ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

AS Puukeskus on juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996 ning on Soomes 1924. aastast tegutseva Puukeskus OY Eesti tütarettevõte. Puukeskus on Eesti Kaubandus- ja  Tööstuskoja ning Soome-Eesti Kaubanduskoja liige.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077