Puukeskus: oli raske aasta

Puukeskuse eelmise aasta käive oli 9 miljonit eurot, mis on võrreldes varasema aastaga 15% vähem.

Puukeskuse kogu kontserni käive oli 2012. aastal 292 miljonit eurot, teatas ettevõte. Venemaa müügikohtade käive moodustas sellest 34 miljonit eurot. Kontserni kogukäive võrreldes 2011. aastaga vähenes 20%. ASi Puukeskus tegevuskasum aastal 2012. oli 100 000 eurot.

Ettevõtte tegevjuhi Atso Matsalu sõnul oli eelmine aasta raske. "Konkurents Eesti puittooteturul on tihe ja kattemarginaalid madalad," selgitas ta. "Kohalikud puidutööstused on hakanud müüma otse lõpptarbijale, jättes hulgimüüjad kõrvale. Sellest tulenevalt ka meie käibekasvu ja tulemi langus. 2013. aastal jätkub sama trend - nõudlus on keskmine ja ehitustegevuse aktiviseerumist pole näha," lisas Matsalu.

Puukeskuse kontsernis töötab 540  töötajat. Soomes on 23 müügikohta, Venemaal kolm ja Eestis üks. Viimases on puitmaterjali laopinda kokku 15 000 ruutmeetrit.

AS Puukeskus on juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996 ning on Soomes 1924. aastast tegutseva Puukeskus OY Eesti tütarettevõte. Puukeskus on Eesti Kaubandus- ja  Tööstuskoja ning Soome-Eesti Kaubanduskoja liige.

 

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara