Autor: Indrek Kald • 5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond pidurdab tuuleparkide planeeringut

Arengufond pani siseministeeriumile ette jätta teiste seas heaks kiitmata Saare maakonna tuuleenergeetika teemaplaneering ning teha sama ettepanek ka maavalitsusele.

Arengufondi energia- ja rohemajanduse suunajuht Peep Siitam tõdes siseminister Ken-Marti Vaherile saadetud pöördumises, et Saare, Hiiu, Lääne ja Pärnu maavanem leppisid 2009. aastal kokku koostada ühiselt taastuvenergeetika teemaplaneeringud, millest tänaseks on kolm jõudnud siseministeeriumisse järelevalve alla ning Hiiu planeering on jõudmas sinna lähemal ajal.

"Murettekitavaks on aga asjaolu, et tuuleenergeetika rakendamiseks sobivate asukohtade otsimise asemel on meie arusaamise kohaselt nimetatud planeeringutes keskendutud eelkõige tuuleenergia rakendamisele ebamõistlike piirangute seadmisele," selgitas Siitam Saarte Hääle teatel.

Nii näiteks on mõned omavalitsused asunud seisukohale, et elektrituulikute arendusalade määramisel elamute ja elamumaade, puhkealade ja üldkasutatavate hoonete ümber tuleks rakendada kehtivatest seadustest oluliselt suuremaid puhveralasid.

"Tuuleenergia arendamine on arusaadavalt mõistlik eelkõige heade tuuleoludega piirkondades, mistõttu meie hinnangul on nelja maakonna tuuleenergeetika teemaplaneeringus sisalduvad ebamõistlikud piirangud ja kitsendused vastuolus sooviga vähendada Eesti elektritarbijate energiaarveid ning tagada energiajulgeolek," toonitas Siitam.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077