Autor: Rainer Saad • 30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rauamaagi hinnale oodatakse edasist langust

Rauamaagi hinnale oodatakse märtsi lõpuks langust 140 dollarini tonni kohta, kuna maailma suurimal rauamaagi tarbijal Hiinal on järgmisel kuul nädalane püha, prognoosib Austraalia ja Uus-Meremaa pangandusgrupp.

Hind võib esimese kvartali lõpuks langeda 140 dollarini tonni kohta, arvab Australia & New-Zealand Banking Groupi tooraineteturu strateegia juht Mark Pervan, kirjutas Bloomberg.

Rauamaagi hind rallis septembris kolme aasta madalaimalt tasemelt pärast seda, kui Hiina kasv kiirenes viimases kvartalis ning sealsed tehased importisid rekordkoguse rauamaaki.

„Hinda on juba hakanud mõjutama Hiina uusaastapidustused,“ ütles Pervan. „Samuti on teada, et kohalikud vabrikud ostavad kulude vähendamiseks odavamat kodumaist rauamaaki.“

Välistatud ei ole ka 110dollariline hind, mis on Brasiilia kaevandusfirma Vale selle aasta madalaim prognoos. Vale prognoosib selleks aastaks hinda vahemikus 110-180 dollarit tonni kohta.

Rauamaagi hind on maailmaturul praegu 148 dollarit tonn.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077