Autor: Rivo Sarapik • 24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestit ähvardab miljoneisse ulatuv trahv

Gaasi- ja energeetikadirektiivide mittetäielik ülevõtmine võib tuua miljonite eurodeni ulatuva trahvinõude.

Euroopa Komisjoni teatas, et kaebab Bulgaaria, Eesti ja Ühendkuningriigi Euroopa Liidu Kohtusse, kuna riigid ei ole Euroopa Liidu energia siseturu eeskirju täielikult üle võtnud.

Eestile tähendab see 5068,8 ja 4224 eurot trahvi vastavalt iga mittetäielikult üle võetud elektri- ja gaasidirektiivi kohta.

Tänaseks on Bulgaaria, Eesti ja Ühendkuningriik võtnud elektri- ja gaasidirektiivid üle ainult osaliselt. Liikmesriigid oleks pidanud võtma need direktiivid üle 3. märtsiks 2011 ehk 693 päeva tagasi, see tähendaks 6,4 mln eurost trahvi.

Eestile saadeti arvamus seoses gaasidirektiiviga 2012. aasta veebruaris ja seoses elektridirektiiviga sama aasta aprillis. Vaatamata nimetatud menetlustele on täielik ülevõtmine neis kolmes liikmesriigis ikka veel lõpule viimata. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077