Jäätise­äri müünud Ingman tahab raha Eestisse tuua

2011. aasta lõpul müüdi aastakümneid perefirmana tegutsenud Ingman Ice Cream maailma suurimale jäätise- ja muude toiduainete tootjale Unilever. Nüüd otsib Ingman Group nii Soomes kui ka Baltimaades ettevõtteid, kuhu investeerida. 

Endine jäätisetehase omanik Peter Ingman  omab juba Eestis kaht kodu ja mõningaid kinnisvaraobjekte, kirjutab Eesti Päevaleht. Seetõttu tahaks ta leida just Eestis mõnda firmat, millesse investeerida. Ta tunnistas, et kuigi pakkumisi on Ingman Group saanud lähiriikidest väga palju, ei vasta need tihti seatud nõudmistele.

„Me otsime veidi suuremat firmat, mis oleks stabiilselt kolm-neli aastat tegutsenud ja mille aastane käive oleks vähemalt 10 miljonit eurot. Mõnes väiksemas me juba tegutseme teiste ehk fondide kaudu, aga et päriselt Ingman Groupiga osalust või firmat ära osta, peaks see olema meile vastuvõetava suurusega. Eestist me seni sellist leidnud ei ole, kuigi mitut pakkumist oleme tõsiselt kaalunud,” rääkis Peter Ingman.

Ingman Group ostis eelmisel aastal näiteks 50% osaluse Soome populaarses spordiriiete firmas Halti, samuti suurendas Ingman osalusi edukas IT-ettevõttes Digia (16%) ja insenerifirmas Etteplan (20%).

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara