Autor: Kristi Malmberg • 18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäätise­äri müünud Ingman tahab raha Eestisse tuua

2011. aasta lõpul müüdi aastakümneid perefirmana tegutsenud Ingman Ice Cream maailma suurimale jäätise- ja muude toiduainete tootjale Unilever. Nüüd otsib Ingman Group nii Soomes kui ka Baltimaades ettevõtteid, kuhu investeerida. 

Endine jäätisetehase omanik Peter Ingman  omab juba Eestis kaht kodu ja mõningaid kinnisvaraobjekte, kirjutab Eesti Päevaleht. Seetõttu tahaks ta leida just Eestis mõnda firmat, millesse investeerida. Ta tunnistas, et kuigi pakkumisi on Ingman Group saanud lähiriikidest väga palju, ei vasta need tihti seatud nõudmistele.

„Me otsime veidi suuremat firmat, mis oleks stabiilselt kolm-neli aastat tegutsenud ja mille aastane käive oleks vähemalt 10 miljonit eurot. Mõnes väiksemas me juba tegutseme teiste ehk fondide kaudu, aga et päriselt Ingman Groupiga osalust või firmat ära osta, peaks see olema meile vastuvõetava suurusega. Eestist me seni sellist leidnud ei ole, kuigi mitut pakkumist oleme tõsiselt kaalunud,” rääkis Peter Ingman.

Ingman Group ostis eelmisel aastal näiteks 50% osaluse Soome populaarses spordiriiete firmas Halti, samuti suurendas Ingman osalusi edukas IT-ettevõttes Digia (16%) ja insenerifirmas Etteplan (20%).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077