Elering või Eesti Energia saab uue ülemuse

Ministrid Juhan Parts ja Jürgen Ligi arutavad riigiettevõtete jagamist, sest kaks energiaettevõtet ei saa rahandusministeeriumi teatel olla ühe ministeeriumi valitseda.

"Eesti Energia ASi või ASi Elering puhul on küsimuse all vastavus elektrituruseadusele, mille järgi ei saa need olla ühe ministeeriumi valitseda. Üks ettevõtetest tuleb viia mõne teise ministeeriumi valitsemise alla hiljemalt 1. märtsiks 2013. aastal. Hetkel ei ole otsust, kumb ettevõtetest viiakse üle," märkis rahandusministeeriumi avalike suhete spetsialist Kristina Haavala.

"Teiste riigifirmade viimine MKMist rahandusministeeriumi alla pole hetkel aktuaalne ning seega ei saa ka vajalikkust ning võimalikke muudatusi hinnata," kommenteeris Haavala küsimust, kas arutamise all on ka mõne teise riigile kuuluva äriühingu jagamine.

Majandusminister Juhan Partsi sõnul on tema ministeeriumi valitsemisalas üle 30 äriühingu, sealhulgas mitu sellist, mis tegutsevad turukonkurentsis, kuid valdkonna regulaator on ministeerium või selle alluvuses olev amet.

Osale arutelus

  • Kaisa Gabral

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara