Tööstussektori suurim dividendivõtja oli Priit Piilmann

Äripäeva poolt avaldatud Dividendide TOPist selgub, et 2011. aastal oli tööstussektori suurim dividendivõtja Viru Keemia Grupi (VKG) suuromanik Priit Piilmann.

Piilmann võttis dividendidena välja 4,097 miljoni eurot ning VKG suuromanikest pole keegi veel niivõrd palju omanikutulu välja võtnud, kui Piilmann 2011. aastal. VKG on läbi viimaste aastate hoogsalt kasvanud, investeeritud on näiteks uude kaevandusse ja õlitehastesse. Dividendide TOPi üldises pingereas paikneb Piilmann 3. kohal.

Töösturitest järgnes talle 1994. aastast Eestis elav ning Eesti kodakondsust omav tekstiilitööstur Gerhard Eberle, kes võttis 2011. aastal välja dividende  3,304 miljoni euro ulatuses. Eberle toodab purjetajatele päästeveste ja merel kasutatavat turvavarustust. Ühtlasi oli Eberle mõned aastad tagasi Äripäeva Dividendide TOPi üllatusvõitja, määrates endale 2008. aasta aruannete järgi kolmest tekstiilifirmast kokku 7,16 miljonit eurot dividende. 2009. aasta eest võttis Eberle välja 1,7 miljonit eurot.

Tänu Valgevene pesutootja Millavitsa toodangu tohutule populaarsusele maksis Silvano FG eelmisel aastal omanikele nii dividende kui aktsiakapitali vähendamise näol kokku 11,4 miljonit eurot. Kõige enam teenis selle pealt Toomas Tool koos oma äripartner  Stephan David Balkiniga. Tool teenis 2011. aastal dividenditulu 2,467 miljonit eurot, asudes selle tulemusega edetabelis 6. kohal.

Osale arutelus

  • toostusuudised .ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara