11. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstussektori suurim dividendivõtja oli Priit Piilmann

Äripäeva poolt avaldatud Dividendide TOPist selgub, et 2011. aastal oli tööstussektori suurim dividendivõtja Viru Keemia Grupi (VKG) suuromanik Priit Piilmann.

Piilmann võttis dividendidena välja 4,097 miljoni eurot ning VKG suuromanikest pole keegi veel niivõrd palju omanikutulu välja võtnud, kui Piilmann 2011. aastal. VKG on läbi viimaste aastate hoogsalt kasvanud, investeeritud on näiteks uude kaevandusse ja õlitehastesse. Dividendide TOPi üldises pingereas paikneb Piilmann 3. kohal.

Töösturitest järgnes talle 1994. aastast Eestis elav ning Eesti kodakondsust omav tekstiilitööstur Gerhard Eberle, kes võttis 2011. aastal välja dividende  3,304 miljoni euro ulatuses. Eberle toodab purjetajatele päästeveste ja merel kasutatavat turvavarustust. Ühtlasi oli Eberle mõned aastad tagasi Äripäeva Dividendide TOPi üllatusvõitja, määrates endale 2008. aasta aruannete järgi kolmest tekstiilifirmast kokku 7,16 miljonit eurot dividende. 2009. aasta eest võttis Eberle välja 1,7 miljonit eurot.Tänu Valgevene pesutootja Millavitsa toodangu tohutule populaarsusele maksis Silvano FG eelmisel aastal omanikele nii dividende kui aktsiakapitali vähendamise näol kokku 11,4 miljonit eurot. Kõige enam teenis selle pealt Toomas Tool koos oma äripartner  Stephan David Balkiniga. Tool teenis 2011. aastal dividenditulu 2,467 miljonit eurot, asudes selle tulemusega edetabelis 6. kohal.

Autor: toostusuudised .ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077