Autor: Raigo Neudorf • 8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arno Kolk: tänane ühistransport ei võimalda kaugemalt tööl käia

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuht Arno Kolk ütles sektori tööjõupuuduse probleeme kommenteerides, et täna jätab soovida nii kutsehariduse tase kui ka riigisisese ühistranspordi olukord.

„Spetsialistide leidmine on üsna keeruline. Paljusid tootmisega seotud tehnoloogiaerialasid Eestis tegelikult ei õpetata ja teisi spetsialiste koolitatakse vähe. Tööliste leidmine on lihtsam, kuigi ka siin on raskusi,“ kommenteeris Kolk seda, kui kerge või raske on sektori ettevõtetel täna vajalikke spetsialiste leida.

Kõige suurem põud valitseb sektoris just inseneride, tehnoloogide ja tehnikute järele.Tema sõnul on piirkonniti tööjõu leidmine erinev. Näiteks inseneride leidmine väljapoole tõmbekeskusi on keeruline. Väiksemates linnades ja külades on ka tööliste arv piiratud ning tänane ühistransport ei võimalda ka kaugemalt tööl käia.„See seab piirid tehaste kasvule ning sageli nõuab tööliste transpordi korraldamist näiteks rendibusside näol,“ sõnas Kolk.Liidu tegevjuhi hinnangul saaks tööjõuprobleemide leevendamisele kaasa aidata ka riik, seda eeskätt kutsehariduse kui ühistranspordi edendamise poole pealt.Tema sõnul peaks tööstust ka üldisemas plaanis populariseerima, et eeskätt noored näeksid karjääri tööstuses kui positiivset asja.Kolgi sõnul pole elektroonikasektoris võõrtööliste kasutamine täna kuigi populaarne teema. Välisriikidest tuuakse juurde küll üksikuid spetsialiste ja juhte, kuid sellist lähenemist kasutavad pigem rahvusvahelised suurfirmad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077