Autor: Marta Jaakson • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku: uus aasta toob hinnatõusu

Saku õlletehase tegevjuhi Margus Kasteini sõnul ootab lisaks 5protsendilisele aktsiisitõusule ees ka mõõdukas tootehinna tõus, paar-kolm protsenti.

"Meie plaanid on järgmised: meie tootest märkimisväärse osa moodustab aktsiis ja aktsiis tõuseb 1. jaanuarist meist mitteolenevalt. Valitsuse alkoholipoliitika sätestab nelja aasta jooksul iga aasta 5protsendilise alkoholiaktsiisi tõusu," märkis Kastein ning lisas, et aktsiisitõusule lisaks plaanib ettevõte hinda kergitada eelkõige nendel toodetel, mille toormehinnad on tõusuteel või juba tõusnud.

"Hinnatõusuotsused on tehtud juba sel sügisel ning need jõustuvad 1. jaanuaril koos aktsiisitõusuga, et klientidel oleks mugavam, tehniliselt mugavam. Tõus on mõõdukas, jääb paari-kolme protsendi piirile," selgitas Kastein ja lisas: "Kõik hinnad ei tõuse, see puudutab tooteid, millel on sisendhindade kasv selge."

Äripäev küsis ettevõtjatelt, millised on nende järgmise aasta hinnatõusuplaanid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077